Pochodzenie: WŁOCHY, SYCYLIA
Winnica: IMBOTTIGLIATO DA I.P. – FOSSALTA DI PIAVE
Rodzaj: CZERWONE 13,5% vol
Smak: WYTRAWNE
Szczep: Nero D’Avola
Winifikacja: zebrane grona tłoczy się delikatnie, aby w następnym kroku przystąpić do przed-fermentacyjnej maceracji w temperaturze 3-4°C, dzięki czemu wino nabiera charakterystycznych aromatów. Fermentacja i maceracja trwają 15/20 dni w kontrolowanej temperaturze 25/27°C. Zwieńczeniem tego procesu jest fermentacja alkoholowa i jabłkowo-mlekowa. Po dodatkowym, miękkim, tłoczeniu wino leżakuje przez około 2 lata, z tego sześć miesięcy w drewnie – w zależności od rocznika w mniejszych lub większych beczkach.
Intensywnie czerwona barwa. Bukiet delikatnie korzenny i owocowy z nutami suszonej figi i dojrzałych owoców. Na finiszu krągłe i owocowe, dobrze zintegrowane taniny oraz nuty wanilii.
Świetne wino, które idealnie uzupełni smak pieczonych lub grillowanych mięs, dziczyzny oraz twardych serów.
Pochodzenie: WŁOCHY PUGLIA
Winnica: PRIOCCA DA MGM MONDO DEL VINO
Rodzaj: CZERWONE
Smak: WYTRAWNE
Szczep: 50% Nero d’Avola 25% Cabernet Sauv. 25% Merlot
Pochodzenie: FRANCJA PAY D’OC
Winnica: Coq du Matin Celliers Jean d’Alibert .
Rodzaj: CZERWONE
Smak: WYTRAWNE
Szczep: Cabernet Sauvignion
Pochodzenie: MACEDONIA, TIKVES
Winnica: TIKVEŚ
Rodzaj: czerwone
Smak: półwytrawne
Szczep: VRANEC
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.