Pochodzenie: WŁOCHY TERRE SICILIANE
Winnica: Farnese Vini SRL
Rodzaj: CZERWONE
Smak: wytrawne
Szczep: PECORINO
Nero d’avola ( “czerń z Avoli”) jest czerwoną odmianą winorośli, przypuszczalnie pochodzącą z Sycylii i popularną w południowych Włoszech. Miejscowi nazywają ją często:
“Principe Siciliano” (sycylijski książę).
Rubinowo czerwony kolor z refleksami purpury. Złożony skoncentrowany i bogaty aromat. Nuty tostowe, aromaty dojrzałych owoców, jagodowego dżemu, lukrecji, orzecha i kokosa. Wytrawne, intensywne i niezwykle wyraziste. Łagodne taniny, dobrze zrównoważone.
Pochodzenie: MACEDONIA
Winnica: TIKVEŚ
Rodzaj: czerwone
Smak: półsłodkie
Szczep: VRANEC
Pochodzenie: WŁOCHY, Apulia, Salento
Winnica: Mezzatia Vini
Rodzaj: CZERWONE 14,% vol
Smak: WYTRAWNE – KU PÓŁWYTRAWNEMU
Szczep: 85% Primitivo, 15% Negroamaro
Pochodzenie: WŁOCHY, PUGLIA
Winnica: G.E.A. FOSSALTA DI PIAVE
Rodzaj: CZERWONE 14,5% vol
Smak: WYTRAWNE
Szczep: Primitivo, Negroamaro
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.